Archief

Auteur: Bart Van Nuffelen
Regie: Philippe Lepez

Cast: Marleen Brondeel, Michaël Daelman, Tim De Gendt, Ann De Jaeger, Leen Guns, Elke Laureys, Jeannine Melchior, Ines Uyttersprot en Marie-Rose Van der Sypt

Op een dag spoelt Lutgard Fonteyn aan in Waaiendijk, vreemd gehucht waar alles samenwaait wat in de stad te los of te licht is. Welk geheim draagt Lutgard met zich mee? Vanwaar komt zij? Waarvoor is zij op de vlucht?
Door haar verwonderde ogen zien wij het schijnbaar gelukkig leven in Waaiendijk. We maken kennis met de vriendelijke Waaiendijkers tot een malafiede verkoper van “blaffeturen” haar een onveilige wereld schildert en Lutgard begint te twijfelen…
Een komisch stuk met ingrediënten van straattheater, circus, farce en toch met een diepere inhoud. Een beetje weemoedig met een vleugje romantiek. Grappige en bizarre situaties, geschreven in een taal met een eigen poëtische draagkracht.

Auteur: Bart Van Nuffelen
Regie: Philippe Lepez


Cast: Myriame Arijs, Marleen Brondeel, Michaël Daelman, Tim De Gendt, Ann De Jaeger, Elke Laureys, Jeannine Melchior, Ines Uyttersprot en Marie-Rose Van der Sypt

Op een dag spoelt Lutgard Fonteyn aan in Waaiendijk, vreemd gehucht waar alles samenwaait wat in de stad te los of te licht is. Welk geheim draagt Lutgard met zich mee? Vanwaar komt zij? Waarvoor is zij op de vlucht?
Door haar verwonderde ogen zien wij het schijnbaar gelukkig leven in Waaiendijk. We maken kennis met de vriendelijke Waaiendijkers tot een malafiede verkoper van “blaffeturen” haar een onveilige wereld schildert en Lutgard begint te twijfelen…
Een komisch stuk met ingrediënten van straattheater, circus, farce en toch met een diepere inhoud. Een beetje weemoedig met een vleugje romantiek. Grappige en bizarre situaties, geschreven in een taal met een eigen poëtische draagkracht.

Auteur: Hugo Claus
Regie: Danny Cobbaut

deverlossing

Cast: Joke Brondeel, Pieterjan De Schryver, Myriam De Vleeshauwer, Hugo Roels, Viviane Van Heck

Met licht venijn, maar niet zonder liefde, schetst Hugo Claus het bestaan van sjacheraar Willy en zijn doodzieke vrouw Sonja, in hun armzalig huis.

Auteur: Maria Goos
Regie: Benny CeuppensDe kroniek beschrijft het wel en wee van een fictieve Hofstaadse familie van kleine middenstanders. 1987: Met vallen en opstaan en met de steun van heel de familie, heeft de witgoedhandel van Willy en Maria, een ferme boost gekregen. De zaak werd steeds uitgebreid en uiteindelijk voor een ferm bedrag doorverkocht aan een grote speler. Nog efkes beleggen en dan “cashen”! …Rita, nu weduwe, alleen op haar appartement, mist haar koppige Marcel nog altijd… André en Christiane zijn na vele jaren “business” teruggekeerd uit Amerika… weldra kunnen Luc en Anne eindelijk hun eigen restaurant openen….. en de relatie met broer François is genormaliseerd. De hele familie komt samen op de camping om het familiefortuin te verdelen …. ! 2000: Vanuit het rusthuis verweeft Christiane haar persoonlijke mijmeringen, herinneringen en belevenissen tot een eigen kroniek van haar familie… Ontroerend, met humor en drama, … Dit tweede deel is voor Vast Als Eik het sluitstuk van een “Kroniek van een Familie” dat zich afspeelt tussen 1959 en 2000 en waarvan het eerste deel in November 2018 werd opgevoerd. De twee delen vullen mekaar aan maar zijn zeker afzonderlijk te genieten. Wie Deel 1 gemist zou hebben, kan zonder probleem nog aansluiten bij Deel 2. Wie Deel 1 heeft gezien wil ongetwijfeld Deel 2 niet missen ! Data: zaterdagen 16-23 en 30 maart/ vrijdagen 22 en 29 maart 2019 telkens om 20.30 uur.

Cast: Ann De Jaeger, Elke Laureys, Erik Meuleman, Hugo Roels, Jan Loubin, Joke Brondeel, Marleen Brondeel, Pieterjan De Schryver, Tim De Gendt, Viviane Van Heck , Wietse De Meerleer
Auteur: Maria Goos
Regie: Benny Ceuppens

Cast: Myriame Arys, Joke Brondeel, Tim De Gendt, Bart De Schryver, Pieterjan De Schryver, Rik De Valck, Leen Guns, Andy Merckaert, Erik Meuleman, Hugo Roels, Viviane Van HeckDe kroniek beschrijft het wel een wee van een fictieve(?) Hofstaadse (?) familie van kleine middenstanders. Oma ligt op haar sterfbed, of is het weer aanstellerij? Het is oudejaarsavond 1959. Heel de familie komt samen om te vieren en ook wel een beetje om bij oma te zijn in haar laatste moment. Maar waar blijft broer François, de man van Maria die veel geld verdient en altijd cadeautjes meebrengt als hij na maanden terugkeert als matroos van de lange omvaart? En wat is er eigenlijk in die smerige oorlog gebeurd? Kon oma waarzeggen? Waarom werd Anne opgenomen in de familie en wie is haar lief? Gaat André met Christiane en zoon Luc naar Amerika om “very rich” te worden? Is de winkeluitbreiding van Willy alleen maar bluf of is er nog toekomst voor hem en “kleine” Jan? Kan Marcel genezen van de duivenmelkersziekte en zal zijn bezige Rita eindelijk een beetje tijd voor zichzelf krijgen? Overwint hulpje Andresj zijn heimwee naar Hongarije? Ontroerend, dramatisch, lachwekkend, diep menselijk, herkenbaar…
Auteur: Niel Simon
Regie: Bert Van Poucke

Cast: Myriame Arys, Carlo Bocchi, Marleen Brondeel, Tim De Gendt, Jos Fahy, Leen Guns, Elke Laureys, Jeannine Melchior, Andy Merckaert, Ines UyttersprotKarel is vice-gouverneur van de provincie. Hij en Mia zijn 10 jaar getrouwd en hebben hun beste high -society vrienden uitgenodigd op een party bij hen thuis. Of ze ook gelukkig getrouwd zijn, is nog maar de vraag. Er doen allerlei geruchten en roddels de ronde dat “hij” een maîtresse zou hebben, anderen beweren dan weer dat “zij” eerder een schuine schaats aan het rijden is… Als het eerste koppel op het feest arriveert blijkt alles van in het begin in het honderd te lopen. Geen spoor van het huispersoneel, niets voorbereid, niks te zien of te horen van Mia. Wel vinden ze een bloedende Karel op z’n slaapkamer. Is dit het begin van een gestoorde liefdesrelatie met een dramatische afloop? In ieder geval een potentieel schandaal waarvan moet voorkomen worden dat er ook maar iets van naar buiten komt. Het is het begin van een reeks snel op elkaar volgende gekke gebeurtenissen met een onontwarbaar kluwen van halve waarheden, verzinsels, roddels en achterklap..
Auteur: Bertolt Brecht
Regie: Benny CeuppensCast: Joke Brondeel, Freya De Brouwer, Tim De Gendt, Celien De Schryver, Niels Lacroix, Erik Meuleman, Hugo Roels, Marie-Rose Van der Sypt, Viviane Van Heck, Ines Uyttersprot
Auteur: Arne Sierens
Regie: Philippe Lepez

Cast: Joke Brondeel, Marleen Brondeel, Tim De Gendt, Hugo Roels en Viviane Van Heck.Bloemenmeisjes staan in voor prikkelend vertier in een amusementsclub die zijn beste tijd gehad heeft maar nog steeds gerund wordt door de oudere, zieke “Madame”. We krijgen een inkijk achter deze glimmende façade waar een meedogenloze, weinig romantische wereld schuilt met onderlinge concurrentie en machtsvertoon. Binnen deze biotoop illustreren de snel wisselende emoties de overlevingsdrang van deze eenvoudige mensen van vlees en bloed. Schijnbaar banale dialogen geven u inzicht in hun hele individuele achtergrond en laten u meteen toe mee te leven met elk van hen. Ongewild grappig, soms echt ontroerend zonder meligheid en met een steeds aanwezige, onderliggende tragiek.
Auteur: Tom Lanoye
Regie: Danny Cobbaut

Cast: Myriame Arys, Joke Brondeel, Tim De Gendt, Ann De Jaeger, Bart Guns, Leen Guns, Jeannine Melchior, Erik Meuleman, Hugo Roels en Ronald Schollaert.Het is ergens voor 1918, ergens op het Vlaamse platteland. André d’Hertenfeldt, de enige en bleke erfgenaam van een roemrijk geslacht, keert terug naar de grond van zijn voorvaderen. Als een held wordt hij onthaald. Door de pastoor geëerd, door de boerendochters begeerd, door onzekerheid en haat verteerd. In de stilte van zijn salon of paardenstal denkt André er het zijne van. Celibaat gaat over nog altijd heersende taboes, in seksuele, maatschappelijke en relationele zin. Waar de een het masker van ‘goed gedrag’ schijnbaar moeiteloos draagt, beknelt het de ander zodanig dat hij geen zin zonder rode oren kan spreken. Celibaat is een evangelie van de zondige mens. Inclusief een martelaar, een martelgang en een kruisiging. Een kruistocht tegen ons laatste heilige huisje: dat wij, als we willen, zuiver goed kunnen zijn. De Vlaamse plattelandssetting van Walschap wordt door de prachtige klank- en beeldrijke taal, waar Lanoye een lichte en humorvolle toon doorheen weeft, verheven tot een tijdloos stuk dat universele filosofische thema’s over goed en kwaad aansnijdt.
Auteur: Georges Feydeau
Regie: Wouter Vermeiren

Cast: Tim De Gendt, Ann De Jaeger, Celien De Schryver, Leen Guns, Niels Lacroix, Jeannine Melchior, Erik Meuleman, Hugo Roels, Marie-Rose Van der Sypt.Tailleur pour Dames’ vertelt het verhaal van Dokter Moulineaux die een gezapig leventje leidt met zijn echtgenote en butler. Na een misgelopen afspraakje met zijn maîtresse komt hij pas ’s morgens thuis. Zijn vrouw staat hem op te wachten. Om zich uit zijn benarde situatie te redden, verzint hij onder meer het verhaal waarbij een van zijn goede vrienden op sterven ligt. Hij valt natuurlijk door de mand en probeert zijn gezicht te redden door nog meer leugens te vertellen. Yvonne, zijn echtgenote, blijft niet bij de pakken zitten en laat haar moeder overkomen. En dan is het hek helemaal van de dam natuurlijk.
Auteur: Haye van der Heyden
Regie: Bert Van Poucke

Cast: Myriame Arys, Joke Brondeel, Marleen Brondeel, Hugo Roels, Laur Van Der Elst en Viviane Van HeckLouis is een gefortuneerde, gepensioneerde zakenman met een goede neus voor vrouwen. Dankzij zijn kennis van het vrouwelijk schoon is hij schatrijk geworden. Hij komt onverwacht alleen te staan als zijn echtgenote Emma met wie hij zeer gelukkig is, overlijdt. Aan haar sterfbed moet hij haar beloven dat hij na haar dood weer gelukkig wordt. Deze belofte geeft zijn leven een andere wending waarin 5 vrouwen een belangrijke rol spelen. Ze proberen hem elk op hun manier te troosten. Een rijke, alleenstaande man laat je immers niet aan zijn lot over.
Auteur: Stefan Zajc
Regie: Stefan ZajcCultuurliefhebbers, lachsnuiten, opgelet, ge kunt u in maart 2015 laten onderdompelen in de wereld van de bekendste star van Hofstade en omstreken. “Pop Up Club” brengt u een spetterende theatrale amusante soiree doorspekt met een lach, een traan en veel absurde humor. Was het nu wijn na bier of andersom? Kent ge het ware verschil tussen mannen en vrouwen? Horen ze samen als een teek op een hondenvacht ? Is je buur echt de grootste ster van Vlaanderen of hebt gij ook talent ? Tientallen acteurs geven je het antwoord tezamen met muzikale snoodaards die u een soiree bezorgen die je niet snel meer zult vergeten; Pop Up Club! Oh ja, uiteraard kunt ge nadien een handtekening bekomen voor uw neefje of een foto voor op uw frigo ….

Cast: Steven Albrecht, Joke Brondeel, Gael Cornil, Tim De Gendt, Marc De Ridder, Bart Guns, Leen Guns, Niels Lacroix, Elke Laureys, Hugo Roels, Lieve Van Impe.
Auteur: Ivan Menchell
Regie: Philippe Lepez

Cast: Myriame Arys, Marleen Brondeel, Jeannine Melchior, Erik Meuleman en Viviane Van HeckIda, Doris en Lucy zijn al enkele jaren weduwe. Terwijl de ene nog in diepe rouw is, is de andere duidelijk over het verlies heen en klaar om met haar leven verder te gaan. Elke maand gaan de drie vrouwen naar het graf van hun overleden echtgenoot en zo groeit ‘het Kerkhofclubje’. Een clubje met slechts drie leden dat, zoals elke vereniging, zijn eigen spelregels en zijn vaste afspraken heeft. De drie clubleden delen met elkaar lief en leed en elke maand komen ze steevast samen. Tot Sam in hun leven verschijnt en met hem Linda. Gevoelens van rouw maken plaats voor nieuwe emoties… ‘Het Kerkhofclubje’ is een tragikomedie over afscheid nemen en loslaten, over verder gaan en opnieuw beginnen, over verdriet dat al dan niet plaats maakt voor vreugde.
Auteur: Agatha Christie
Regie: Stijn De WolfEen aantal gasten zijn door de sneeuw opgesloten in het pension van een jong echtpaar. In de omgeving heeft er die dag een moord plaats gevonden. Een brigadier van de politie bezoekt vervolgens het hotel omdat hij vermoedt dat de dader zich daar schuilhoudt. De spanning loopt nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben.

Cast: Steven Albrecht, Tim De Gendt, Niels Lacroix, Elke Laureys, Hugo Roels, Marie Rose Van der Sypt, Viviane Van Heck
Auteur: Stany Crets
Regie: Danny Cobbaut

Cast: Myriame Arys, Erik Meuleman en Hugo Roels Dans: Joke Cano, Jenny Van Caelenberghe en Viviane Van Heck“Oud papier” vertelt het verhaal van Raymond en Rachel, wier samenleven blijkbaar aaneenhangt met halve waarheden en hele leugens. Samen met “hun” huisvriend Lucien, vormen zij een rustige “ménage à trois”. Ze hangen samen als oud papier, dat aan elkaar is vastgeklit, tot een blijkbaar uit het niets opgedoken doodsbrief en een oud dagboek roet in het eten gooien.
Auteur: Walter Van Den Broeck
Regie: Philippe Lepez

Cast: Leen Guns, Hugo Roels, Klaas Toelen, Laur Van Der Elst, Marie Rose Van der Sypt.Karel Bonneur woont samen met zijn vrouw Martine in een veel te groot huis. Althans, dat is de mening van zijn zoon ‘schepen’ Thomas. Waarom zou hij, als enig kind, het huis niet kopen. Op lijfrente, voor later, voor zijn dochter Celientje? Trouwens er zijn net buiten het centrum nieuwe woningen in aanbouw, met alle comfort. Waarom niet verhuizen? Zeker nu Karel toch op pensioen gaat. Hij, als schepen van ruimtelijke ordening, kan toch wel zo’n huisje ‘regelen’. Ze hebben toch recht op een rustige oude dag. Maar Karel is niet van plan daar in die ‘Konijnekoten’ te zitten uitdrogen. Trouwens hij zal zijn ‘levenswerk’ nooit achterlaten. Lies, de vrouw van Thomas, ziet zich zelf, na enkele verbouwingen weliswaar, zeker wonen in dat schoon landhuis. En Celientje, kan zij geen goed woordje doen bij opa? Die twee schieten toch zo goed met elkaar op. Maar zijn de motieven van Thomas wel zo nobel of is er een verborgen agenda? Walter van den Broeck is er andermaal in geslaagd een boeiend aangrijpend drama van bij ons te schrijven. De uitstekende dialoog, die prima “ bekt” is een bijkomend pluspunt. Een drama met de nodige komische rustpunten, die zeker niet tijds- of plaatsgebonden zijn.
Auteur: Danny Cobbaut
Regie: Danny Cobbaut

Cast: Hugo Roels, Myriame Arys, Bart Guns, Mireille Vispoel, Laur Van Der Elst, Viviane Van Heck, Elke Laureys, Steven Albrecht.Een inkijk binnen een familie aan de rand van de maatschappij. Een realistisch drama met mededogen voor de ietwat asociale personages. De Humor is tegelijkertijd grimmig, soms politiek correct, soms bepaald incorrect. (H)erkenbaar, ook grappig, ontroerend en beklijvend. Deze opvoering laat u niet onberoerd.
Auteur: John Vermeulen
Regie: William Guns

Cast: Steven Albrecht, Myriame Arys, Marleen Brondeel, Niels Lacroix, Hugo Roels en Viviane Van Heck Marc De Ridder, Werner Gits, Wayne Triest, Figuratie: Josefa Cano, Bart Guns, Leen Guns, Lisette Kieckens, Louise Klinkenbergh, Erik Meuleman, Johan Roels, Yolande Sturtewagen, Hubert Van Den Abbeele, Lutgarde VergeylenEen aartsconservatieve dochter en haar slappe echtgenoot, een zoon die wel pastoor is maar moeilijk van de fles kan blijven, en een andere zoon die het niet zo nauw neemt met de regels van het fatsoen, meer heb je als moeder niet nodig om vroegtijdig dement te worden. Of doet ze maar alsof? Tijdens de rouwplechtigheid voor haar overleden echtgenoot, doet ze behoorlijk raar, alhoewel haar heldere momenten de meest genante blijken te zijn. En wie is die onbekende, hoogzwangere vrouw die hete tranen plengt voor de dode, ouwe rakker? De schone schijnwereld van dochterlief wordt pijnlijk door elkaar geschokt, wanneer blijkt dat papa helemaal niet zo’n heilige was als ze, o zo graag, had willen geloven…
Auteur: Félicien Marceau
Regie: Dirk Citters

Cast: Hugo Roels als Emile Magis samen met Steven Albrecht, Marleen Brondeel, Manuel Cano, Alien Carlier, Ann Daelman, Bart Guns, Leen Guns, William Guns, Liesbeth, Hendrickx, Elke Laureys, Erik Meuleman, Ronald Schollaert, Yolande Sturtewagen en Viviane Van HeckOoit het gevoel gehad dat ge “de wereld” niet verstaat? Dat g’ er feitelijk niet helemaal bij hoort…al wilt ge dat toch wel. Emile Magis vertelt u zijn levensverhaal. Hoe hij van jongs af probeert er “bij” te horen, maar snel ondervindt dat dit niet zo gemakkelijk is als vaak wordt voorgesteld. Hij bekijkt die wereld als een buitenstaander en ontdekt via verschillende gebeurtenissen en ontmoetingen dat hij de trukendoos die men gebruikt om “het systeem” gesloten te houden, ook in zijn voordeel kan doen keren. Liefde, bedrog, onverschilligheid, schijnheiligheid en botte waarheid … een grimas, een traan, een lach…als het leven zelf.
Auteur: Pol Anrys
Regie: Jan Van Rossem

Spelen mee : Steven Albrecht, Myriame Arijs, Marleen Brondeel, Alien Carlier, Bart Guns, Erik Meuleman en Hugo Roels.


Jos verschijnt aan de hemelpoort nadat hij tijdens het plegen van overspel op een nogal domme manier om het leven is gekomen. In de gerechtszaal aan de hemelpoort passeert zijn losbandig leven de revue in een proces waarin zijn eigen schoonmoeder als openbare aanklager fungeert. Als hij op het einde van zijn proces naar de hel wordt verbannen, wordt hij badend in het zweet wakker. Het was gelukkig maar een droom…..of toch niet…?