Archief

Auteur: Molière
Regie: Phlippe Lepez

De Schijnheiligaard naar Tartuffe van Molière is een ware klassieker onder de komedies en een universele aanklacht tegen  hyporcrisie.

Tartuffe schudt de ingedutte, decadente, familie van de rijke bankier Orgon wakker met een litanie over een ontaarde maatschappij.
Orgon, vader van twee kinderen en hertrouwd met Elmire, leeft in grote welstand. Orgon raakt echter in de ban van de onruststoker en verliest zich in een spiritueel delirium. Hij haalt Tartuffe in huis en schenkt hem de hand van zijn dochter. Hij schenkt hem zijn nalatenschap en onterft zijn zoon. 
Pas wanneer hij merkt dat Tartuffe zijn vrouw Elmire verleidt, vallen hem de schellen van de ogen.
Maar dan is het al te laat…

Cast:
Joke Brondeel, Marleen Brondeel, Eric Citters, Michael Daelman Ann De Jaeger, Tim De Ryck, Leen Guns, Jeannine Melchior, Hugo Roels en Pieter Siau

Auteur: Mike Leigh
Regie: Benny Ceuppens

We volgen de avonturen van Beverly, een flamboyante gastvrouw en haar echtgenoot Laurent, een workaholic die in vastgoed doet. Het is een keurig koppel. Ze geven een cocktailparty ter ere van de nieuwe buren: Angela, een babbelzieke verpleegster en haar man Tony, een zwijgzame computerprogrammeur. Ook Suzan, een alleenstaande moeder is uitgenodigd. Zij is een beetje verstrooid, want op hetzelfde moment is er in haar huis een stevige fuif aan de gang, georganiseerd door haar dochter Abigail.

De kennismaking bij het eerste glas verloopt vlot, maar vele rondjes later wordt het steeds moeilijker om het gezellig te houden. Naarmate de avond vordert, worden de verschillen tussen de personages steeds duidelijker en ontstaan er ongemakkelijke situaties en hilarische confrontaties.

Cast:
Ianthe Cammu, Myriam De Vleeschauwer, 
Pieter-Jan Haegeman, Niels Lacroix en Mireille Vispoel.

Auteur: Lieven Debrauwer
Regie: Lieven Debrauwer

 

Lieven Debrauwer zingt bekende Nederlandse cabaretliedjes uit het repertoire van Toon Hermans, Wim Sonneveld, Jasperina de Jong, Conny Stuart,…
 
 Van “Tea room Tango” tot “Tango van het blote kontje” en van “Margootje” tot “Johanna”.
 
 Lieven Debrauwer is vooral bekend van de films ‘Pauline & Paulette’ en ‘Confituur’.
 Daarom kennen ze hem in Vlaanderen nog steeds vooral als cineast terwijl hij pas op latere leeftijd zijn grote roeping (optreden in het theater) heeft kunnen waarmaken.
 

Cast: Lieven Debrauwer en Marc Maes (piano)

Auteur: Noël Coward
Regie: Lieven Debrauwer

Een medium voert in opdracht van de schrijver Karel Commeyne een seance uit. Deze kampt met een writer’s block die hij hoopt te verhelpen via spirituele weg.

Tijdens de sessie wordt echter de geest van zijn overleden eerste vrouw Elvira opgeroepen.
Er ontstaat een driehoeksverhouding waarin zijn huidige vrouw Rita moet concurreren met zijn voormalige vrouw.
Hoe krijgen ze Elvira nu terug naar de andere wereld?… 𝗘𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗶𝗿𝗶𝘁𝘂𝗲𝗲𝗹 𝗱𝗶𝗹𝗲𝗺𝗺𝗮.

Een spannend en grappig toneelstuk, vol spirituele hocus-pocus en buitenaardse hilariteit. Het zijn niet alleen de poppen die aan het dansen gaan.

Voor de regie en bewerking doet Vast Als Eik deze keer beroep op niemand minder dan Lieven Debrauwer, u wel bekend van filmparels als Pauline en Paulette en Confituur.

Cast: Myriame Arijs, Joke Brondeel, Marleen Brondeel, Michael Daelman, Tim De Gendt, Ann De Jaeger, Jeannine Melchior.

Auteur: Tracy Letts
Regie: Benny Ceuppens

AUGUSTUS ergens op de vlakte vertelt het verhaal van de familie Weston. Een familie intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken.

Wanneer de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis ergens in een klein gat in Oklahoma.
De moeder is verslaafd aan pillen, de drie dochters worstelen ieder met hun zelfbeeld en partner, een tante bemoeit zich overal mee, de kleindochter van veertien rookt stevig, een neef zit beklemd in zichzelf. Kortom, aan ieder lid van deze familie zit wel een steekje los.
Scherp, dynamisch en geestig ensembletheater, met dialogen die even grappig als meedogenloos zijn.

De Amerikaanse theaterauteur, filmscenarist en acteur Tracy Letts schreef zijn August: Osage County in 2007. Het stuk werd enthousiast onthaald, ontving een jaar later de Pulitzer Prize for Drama en werd onlangs ook succesvol verfilmd met Meryl Streep en Julia Roberts in de hoofdrollen.
In 2015 gooide de Vlaamse versie van Het Toneelhuis hoge ogen op het theaterfestival.

Cast: Bram Van der Biest, Eddy Veeckman, Elke Laureys, Eric Citters, Hanne Vandenneuckere, Hugo Roels, Ines Uyttersprot, Joke Brondeel, Leen Guns,
Marie Rose Van der Sypt, Niels Lacroix, Pieter-Jan Haegeman, Viviane Van Heck.

Auteur: Bart Van Nuffelen
Regie & bewerking: Philippe Lepez

Op een dag spoelt Lutgard Fonteyn aan in Waaiendijk, vreemd gehucht waar alles
samenwaait wat in de stad te los of te licht is. Welk geheim draagt Lutgard met zich mee?
Vanwaar komt zij? Waarvoor is zij op de vlucht? Door haar verwonderde ogen zien wij het schijnbaar gelukkige leven in Waaiendijk. We maken kennis met de vriendelijke
Waaiendijkers.
Tot een malafide verkoper van ‘blaffeturen’ haar een onveilige wereld schildert en Lutgard begint te twijfelen…
Een komisch stuk met ingrediënten van straattheater, circus, farce en toch met een diepere inhoud.
Een beetje weemoedig ook en met een vleugje romantiek. Grappige en bizarre situaties, geschreven in een taal met een eigen poëtische kracht.

Cast: Myriame Arys, Marleen Brondeel, Tim De Gendt, Ann De Jaeger, Michaël Daelman, Elke Laureys, Jeannine Melchior, Ines Uyttersprot, Mireille Vispoel

Auteur: John Godber
Regie & bewerking: Rubben Smits

SHAKERS… een trendy bar in het centrum van de stad waar je terecht kan tot in de vroege uurtjes Vier barmeiden, die hier hard moeten werken, constant met de glimlach en liefst nog sexy ook, zijn uw gastvrouwen. Ze nemen je mee in hun wereld van weinig verdienen, indruk maken, roddels en lastige klanten. Hun eigen, soms hilarische, soms tragische verhalen mengen zich met die van hun gasten.
Heimelijk willen ze weg van die “klotejob” van de cocktails en de zatte venten aan de toog, de handtastelijkheden en de stoerdoenerij. Ze willen weg van vermoeide benen, zere eksterogen en de oorverdovende muziek, gedraaid door een wereldvreemde, eigenzinnige in zichzelf gekeerde DJ.

Dit is een stuk met hoge amusementswaarde waarin de 4 actrices ook de rollen van klanten en bezoekers vertolken.
Door de bar-opstelling bent u als publiek betrokken en onderdeel van het gebeuren.

Cast: Joke Brondeel, Ann De Jaeger, Pieterjan De Schrijver, Leen Guns en Laur Van der Elst

Auteur: Lander Severins en Myrthe van Velden
Regie: Raf Walschaerts en Minou Bosua

Cast: Lander Severins en Myrthe van Velden

In LIJMEN bevragen Myrthe van Velden en Lander Severins het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Van ridders tot perenvlaai, van Plato tot bejaarden, een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden.

Het debuut van cabaretduo Grof Geschud in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua haalde maar liefst 4 sterren in De Standaard en werd Keuze van de criticus in Theaterkrant.

Omwille van de coronacrisis werd geen voorstelling gespeeld in maart 2021